از طریق فیلد ورودی زیر محصولات را جستجو نمایید

راهنمای رصد دنباله‌دار C/2022 E3 (ZTF)

راهنمای رصد دنباله‌دار C/2022 E3 (ZTF)

دنباله‌دار C/2022 E3 ZTF  با کمک دوربین پایش تأسیسات گذری زوییکی (Zwicky Transient Facility) در ماه فروردین پیدا شد. این دنباله‌دار از آن زمان تا کنون به طور محسوسی درخشان‌تر شده است و در حال پیمایش نیمکره شمالی آسمان است؛ البته هرچند که با توجه به روشنایی کم، این دنباله‌دار با چشم غیر مسلح قابل تشخیص نیست. برای رصد دنباله‌دار نیاز به یک دوربین دوچشمی یا تلسکوپ دارید.

این دنباله‌دار در تاریخ ۲۲ دی در نزدیک‌ترین فاصله از خورشید قرار داشته است و در حال نزدیک شدن به زمین است. در تاریخ ۱۲ بهمن به نزدیک‌ترین فاصله از زمین می‌رسد؛ البته هرچند که در آن تاریخ، ماه نزدیک به تربیع آخر است و شرایط برای رصد دنباله‌دار چندان مناسب نیست.

برای رصد دنباله‌دار باید چه کار کنیم؟

به‌طور کلی به‌ندرت پیش می‌آید که یک دنباله‌دار با چشم غیرمسلح قابل مشاهده باشد. این دنباله‌دار نوظهور هم مستثنی نیست و برای رصدش نیاز به ابزار رصدی مثل دوربین دوچشمی یا تلسکوپ دارید. برای پیدا کردنش باید از نقشه‌های آسمان استفاده کنید یا از نرم‌افزارها کمک بگیرید. برای استفاده از نرم‌افزار، دقت داشته باشید که حتماً آن را آپدیت کنید که مشخصات مدار دنباله‌دار مورد نظر را داشته باشد. بعد از نشانه‌روی دقیق و یافتن دنباله‌دار، احتمالاً می‌توانید هسته مه‌آلودش را تشخیص دهید. اگر آسمانتان تمیز باشد، شاید بتوانید بخشی از دنباله آن را هم تشخیص دهید.

یکی دیگر از روش‌های مشاهده دنباله‌دار، استفاده از دوربین عکاسی است. باز هم با کمک نقشه‌های آسمان، می‌توانید زمانی را که دنباله‌دار در محل مناسبی از آسمان قرار دارد، بیابید و کادر دوربین عکاسی را تنظیم کنید. با تنظیم حساسیت، دیافراگم و نوردهی مناسب، احتمالاً می‌توانید دنباله‌دار را به شکل نقطۀ درخشان غبارآلودگی ثبت کنید.

البته دنباله‌دار اجرامی غیرقابل پیش‌بینی هستند و احتمال اینکه رصدگران را با یک درخشش ناگهانی غافلگیر کنند، وجود دارد.

 

بیشتر بخوانید: تلسکوپ ترکیبی یا کاتادیوپتریک چیست؟

 

کجا می‌شود این دنباله‌دار را رصد کرد؟

دنباله‌دارها اجرامی هستند که از دوردست به درود منظومه خورشیدی ما رسیده‌اند. خلاف تصور عمومی، دنباله‌دار دور زمین نمی‌چرخند و مدار آن‌ها دور خورشید است. در مسیر گردش به دور خورشید این احتمال وجود دارد که زمین در نقطه مناسبی از مدارش باشد و شانس دیدن دنباله‌دار فراهم شود.

دنباله‌دار C/2022 E3 ZTF هم‌اکنون در نیمکره شمالی آسمان حرکت می‌کند و در هر شب نسبت به شب قبل و بعد، مقداری حرکت می‌کند. هرچقدر آسمانتان تاریک‌تر و صاف‌تر (بدون آلودگی نوری و غباری) باشد، طبیعتاً دیدن این دنباله‌دار راحت‌تر و جذاب‌تر خواهد بود. برای برنامه‌ریزی رصد، حتماً به فاز ماه نیز دقت کنید؛ چون در شب‌های آتی علاوه بر افزایش درصد سطح روشن ماه، فاصله ماه و دنباله‌دار هم کمتر می‌شود و رصدش سخت‌تر خواهد بود.

برای پیدا کردن دنباله‌دار، می‌توانید از چنین نقشه‌هایی کمک بگیرید.

 

پارس تلسکوپ

برای مشاوره با شما تماس خواهیم گرفت

اطلاعات تماس‌تان را در فرم زیر وارد نمایید تا با شما تماس گرفته و سوالات‌تان را بپرسید.