تلسکوپ خاص حاصل شصت سال تجربه سلسترون سلسترون محصول ویژۀ خود را به مناسبت شصتمین…
سلسترون از ابتدای تأسیسش همواره در معرفی و ارائه محصولات جدید اپتیکی پیشگام بوده است. روش منحصر به فرد تولیدِ تیغه تصحیح کننده تلسکوپهای اشمیت – کاسگرین که تام جانسون، بنیانگذار سلسترون، ابداع کرد از دهه ۱۹۶۰ میلادی تا کنون باعث شد تا تلسکوپهای کاتادیوپتریک (ترکیبی) با هزینهای معقول در دسترس علاقمندان به رصد قرار گیرد.
اوریجین، جدیدترین تلسکوپ سلسترون
حالا در آغاز سال نو میلادی، سلسترون از محصولی انقلابی رونمایی کرده است: سلسترون اوریجین (Celestron Origin) که در واقع یک رصدخانه کوچک هوشمند تمام عیار است، میتواند عکسهایی شگفتانگیز از اجرام عمق آسمان بگیرد و عکسها را مستقیم روی گوشی تلفن همراه شما نمایش دهد.
قلب این رصدخانه کوچک، یک تلسکوپ رو-آکرمن ۶ اینچی است که از نظر طراحی اپتیکی، نوعی منحصر به فرد میان تلسکوپهای سلسترون محسوب میشود و گواهی ثبت اختراع هم دریافت کرده است. تلسکوپهای رو-آکرمن سلسترون که به اختصار RASA (سر واژه Rowe-Ackermann Schmidt Astrograph) نامیده میشوند، صرفاً برای عکاسی طراحی شدهاند و محلی برای اتصال چپقی و چشمی ندارند. سنسور عکاسی در این تلسکوپها در محل آینه ثانویه قرار میگیرد که طبیعتاً به طرز چشمگیری نسبت کانونی تلسکوپ را کاهش میدهد و به f/2.2 میرساند.
برای استفاده بهینه از اپتیک رو-اکرمن، سنسور Sony IMX178 رنگی انتخاب و روی اوریجین تعبیه شده است. سنسور توانایی تفکیک ۵ مگاپیکسل را دارد و ابعاد هر پیکسلش ۴/۲ × ۴/۲ میکرومتر است.
یکی از بخشهای مهم اوریجین، استفاده از هوش مصنوعی در پردازش عکسهاست. همزمان که نور اجرام کمفروغ آسمان روی سنسور بهتدریج ثبت میشود، الگوریتمهای هوش مصنوعی به سرعت دادهها را پردازش میکنند و در نهایت تصویری خیره کننده از اجرام آسمان ثبت میشود. با کمک نرمافزار مخصوص سلسترون که روی سیستم عامل اندروید و iOS اجرا میشود، تصاویر نهایی روی گوشی یا تبلت قابل مشاهده است. هرچند در توضیحات فنی نحوه دقیق ارتباط تلسکوپ و گوشی یا تبلت ذکر نشده، اما احتمالاً به کمک WiFi Module این کار انجام میشود.
مقر این مدل از نوع چنگالی تکبازویی است که ظاهری شبیه به سری NexStar Evolution دارد. کالیبره یا اصطلاحاً align کردن مقر تلسکوپ به کمک فناوری منحصر به فرد سلسترون با نام StarSense انجام میشود که کاربر را از تنظیم تلسکوپ تقریباً بینیاز میکند. فقط کافی است ارتباط بین تلسکوپ و نرمافزار استارسنس (StarSense) به درستی برقرار شود. بعد از آن، مقر تلسکوپ بهطور خودکار تنظیم میشود و بعد از انتخاب جرم مورد نظر در نرمافزار، تلسکوپ اتوماتیک آن را پیدا میکند.
میتوان گفت سلسترون با بهکارگیری و یکپارچه کردنِ ترکیبی از فناوریها مدرن، محصولی را معرفی کرده که کاوش شگفتیهای عمق آسمان را برای هر علاقمندی ممکن کرده است.
اوریجین هنوز به طور رسمی وارد بازار تلسکوپ آمریکا و کانادا نشده و هنوز در مرحله پیشفروش است. پیشبینی میشود قیمت این تلسکوپ در بازار جهانی چیزی حدود ۴۰۰۰ دلار باشد.
دیدگاهها (0)