از طریق فیلد ورودی زیر محصولات را جستجو نمایید

انواع تلسکوپ‌های سلسترون

مقایسه انواع تلسکوپ‌های سلسترون

کدام سری برای کار شما مناسب‌تر است؟

انواع مختلفی از تلسکوپ‌های سلسترون وجود دارد که هر کدام متناسب با کاربری و طیف مشخصی از کاربران طراحی شده است. هرچند اساس کارکرد تمام تلسکوپ‌ها یکسان است، اما هر کدام از این سری‌ها برای افراد خاصی پیشنهاد می‌شوند.

تلسکوپ‌های سری پاورسیکر (PowerSeeker)

این سری از تلسکوپ‌های سِلِسترون برای کودکان و نوجوانان پیشنهاد می‌شود. استفاده از سه‌پایه آلومینیومی باعث کاهش وزن کل مجموعه تلسکوپ می‌شود. نوع هر کدام از تلسکوپ‌ها با قطر عدسی آن مشخص می‌شود که انواع آن را در صفحه مربوط به سری پاورسیکر می‌توانید ملاحظه کنید.

در سری پاورسیکر هم تلسکوپ‌های شکستی و هم تلسکوپ‌های بازتابی گنجانده شده است. بسته به نوع تلسکوپ، دو نوع مقر متداول تلسکوپ‌ها یعنی استوایی یا سمتی – ارتفاعی هم در طراحی این سری از تلسکوپ‌ها وجود دارد. برای اطلاعات بیشتر در مورد مقرها می‌توانید این مطلب را بخوانید.

تلسکوپ‌های سری اَسترومَستر (AstroMaster)

تلسکوپ‌های سری استرومستر بیشتر برای افرادی پیشنهاد می‌شود که بودجه‌ای بالاتر برای تهیه ابزار رصدی در نظر دارند و به‌دنبال ابزاری با کیفیت بالاتر هستند. کوچکترین عضو خانواده استرومستر، تلسکوپی شکستی با قطر عدسی ۷۰ میلیمتر و مقر سمتی-ارتقاعی است. بزرگترین عضو این خانواده هم یک تلسکوپ بازتابی ۱۳۰ میلیمتری با مقر استوایی است. اطلاعات و مشخصات این سری از تلسکوپ‌ها را می‌توانید در صفحه مخصوص سری استرومستر ملاحظه کنید.

تلسکوپ‌های سری اینسپایر (Inspire)

می‌توان گفت این سری نزدیک به سری استرومستر است؛ اما با توجه به مقر سمتی-ارتفاعی، استفاده از آن بسیار راحت‌تر است و از این جهت برای افرادی پیشنهاد می‌شود که نیاز به تلسکوپی قابل حمل با استفاده آسان دارند که مونتاژ و سرهم کردنش هم چندان وقت‌گیر نباشد.

در سری اینسپایِر یک چراغ‌قوه قرمز در مجموعه تلسکوپ تعبیه شده که ابزاری ضروری برای یک شب رصدی به‌شمار می‌رود. نور قرمز، مزاحمت نوری کمتری نسبت به رنگ‌های دیگر دارد و تطابق چشم را با تاریکی کمتر تحت تأثیر قرار می‌دهد. درپوش تلسکوپ طوری طراحی شده که می‌تواند به عنوان هولدر موبایل در پشت چشمی هم مورد استفاده قرار گیرد. با دوربین گوشی موبایل شما می‌توانید از ماه یا سیارات پرنور (مثل زحل یا مشتری) عکس بگیرید.تلسکوپ سلسترون مدل اینسپایر Celestron Inspire 80 AZ

درپوش تلسکوپ اینسپایر مدل ۸۰AZ

سری استارسنس (StarSense Explorer)

مزیت مهم سری استارسنس قابلیت کمک گرفتن از گوشی موبایل است. محل مخصوصی برای قرارگیری گوشی شما روی مقر تلسکوپ تعبیه شده است. نرم‌افزار مخصوص StarSense Explorer که روی گوشی موبایل شما نصب اجرا می‌شود، امکان انتخاب یک هدف رصدی را به شما می‌دهد و سپس راهنماییتان می‌کند که تلسکوپ را در چه جهتی و به چه میزان جابه‌جا کنید تا به سوژه مورد نظر برسید. با این روش، رصد کردن بسیار آسان‌تر از استفاده از هر تلسکوپ دیگری می‌شود. سری استارسنس سلسترون گزینه‌ای عالی برای آموزش و تمرین رصد محسوب می‌شود.

تلسکوپ‌های سری اُمنی (Omni)

یکی دیگر از انواع تلسکوپ‌های سلسترون سری اُمنی است. این سری معمولاً انتخاب رصدگرانی است که تجربه رصد قبلی دارند یا به‌دنبال تعویض و ارتقاء ابزارشان هستند. اندازه اپتیک بزرگتر و مقرهای استوایی سنگین‌تر و بزرگتر، از ویژگی‌های این سری از تلسکوپ‌های سلسترون است. هرچند این نوع تلسکوپ‌ها روی مقرهای سمتی ارتفاعی نیز عرضه می‌شوند، اما نوع استوایی آنها مستحکم‌تر است و کارایی بیشتری دارد.

سری LCM

مهمترین ویژگی این سری، وجود مقر سمتی ارتفاعی کامپیوتری است که قابلیت جستجوی خودکار اجرام را هم دارد. به توجه به اپتیک شکستی یا بازتابی که هزینه تمام شده را به کمترین مقدار ممکن کاهش می‌دهد، می‌توان گفت این تلسکوپ‌ها قیمتی میان‌رده دارند. کار کردن با مقر کامپیوتری، نیاز به دانشی مقدماتی و آشنایی با بعضی ستاره‌های معروف‌تر آسمان دارد. برای استفاده مناسب از قابلیت این نوع مقرها، باید با فهرست کاتالوگ‌های نجومی نیز آشنایی کافی داشته باشید.

سری NexStar SE

سری نکستار سلسترون را می‌توان نخستین رده تلسکوپ‌های کامپیوتری جدی سلسترون دانست. وجود اپتیک ترکیبی در تمام مدل‌های سری نکستار، تصویری به مراتب بهتر در اختیار رصدگر می‌گذارد. با توجه به کیفیت تصویر قابل قبول و وجود مقر کامپیوتری، این سری گزینه‌ای مناسب برای عکاسی از اجرام عمق آسمان نیز محسوب می‌شود؛ البته در نظر داشته باشید که برای عکاسی حرفه‌ای از اجرام آسمان شب نیاز به تجهیزاتی متفاوت و دانش کافی دارید.

سری CPC

این سری هم جزو تلسکوپ‌هایی با مقر دیجیتالی (کامپیوتری) محسوب می‌شود. تفاوت‌های اصلی آن با سری NexStar در اتصال مقر (چنگالی دو بازویی) و ابعاد اپتیک است. سری CPC در اندازه‌های ۸ اینچ، ۹.۲۵ اینچ، ۱۱ اینچ و ۱۴ اینچ عرضه می‌شود؛ در حالی که سری نکستار در ابعاد کوچکتر نیز طراحی شده است.

تلسکوپ سی پی سی سلسترون Celestron CPC

یک تلسکوپ ۱۱ اینچ سلسترون از سری CPC با مقر چنگالی دو بازویی

سری Advanced VX (AVX)

هر سه نوع ساختار اپتیکی در سری اَدوَنسد سلسترون طراحی شده است؛ اما مدل ترکیبی (اشمیت – کاسگرین) این سری بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. گستره متنوعی از اندازه تلسکوپ‌ها و همچنین مقر استوایی دیجیتالی، برتری اصلی این سری نسبت به تمام سری‌های دیگر سلسترون است. مقر و سه‌پایه این سری به‌طور جداگانه در ترکیب با تلسکوپ‌های دیگر نیز قابل استفاده است. البته باید دقت کرد که محل اتصال (dovetail) تلسکوپ و مقر با هم سازگاری داشته باشند. این سری از مقرهای سلسترون برای نوردهی طولانی‌مدت و عکاسی از اجرام عمق آسمان گزینه مناسبی هستند.

سری EdgeHD

سری Edge HD بیشتر برای عکاسی کاربرد دارد. مزیت مهم این سری تلسکوپ‌ها، وجود میدان دید تخت و کاهش خطاهای اپتیکی در تلسکوپ است. اصطلاحاً به ابزارهای اپتیکی که خطای کروی و گیسو (کُما) نداشته باشند، آپلاناتیک (aplanatic optic) گفته می‌شود. سلسترون ادعا کرده که این سری از تلسکوپ‌ها در دسته تلسکوپ‌های آپلاناتیک قرار می‌گیرند که میدان دید تختی هم دارند. اثر تختی میدان دید در عکاسی (با سنسور تخت و مسطح دوربین سر و کار داریم) مشهودتر است.

موضوع مهم در انتخاب ابزار رصدی، شناخت نیازهای هر شخص و پارامترهای مد نظرش است. طراحی اپتیک تلسکوپ، ابعاد و وزن مقر و سه‌پایه، قابلیت‌های مختلف مقر، لوازم جانبی و مهم‌تر از همه تعدد استفاده از تلسکوپ می‌تواند در انتخاب تلسکوپ تأثیرگذار باشد. اما یادتان باشد که پیش از انتخاب و خرید تلسکوپ، حتماً با افرادی متخصص مشورت کنید و از آنها راهنمایی بخواهید.

 

فروشگاه پارس تلسکوپ

برای مشاوره با شما تماس خواهیم گرفت

اطلاعات تماس‌تان را در فرم زیر وارد نمایید تا با شما تماس گرفته و سوالات‌تان را بپرسید.